Damask: 50 Assadovih vojnika stradalo usljed eksplozije tunel-bombe na frontu Ajn-Terma (FOTO)

Usljed eksplozije tunel-bombe koja je detonirana jutros u četvrti Ajn-Terma od strane mudžahida pobunjeničkog Fejleku-Rahmana stradalo je čak 50 pripadnika režimske 4. Oklopne Divizije, a nakon što su pokušali ući u Ajn-Termu, izvijestili su službeni mediji Fejleku-Rahmana.

FOTO:

This slideshow requires JavaScript.

Također, Fejleku-Rahman je u protekla 24 sata detonirao još dvije tunel-bombe; jedna bomba je detonirana ispod strateške zgrade u kojoj je se nalazilo nekoliko pripadnika režimskih snaga a druga je detonirana tokom borbi koje su vođene sinoć. U oba slučaja, svi prisutni režimski vojnici su poginuli.

FOTO:

This slideshow requires JavaScript.

Aktivisti procjenjuju da je tokom borbi protekla 3 dana na frontu Ajn-Terma stradalo preko 80 pripadnika režimske 4. Oklopne Divizije kojom zapovijeda Maher al-Assad, brat Bešara al-Assada

S ponedjeljka na utorak su ponovno intenzivirale borbe u istočnim dijelovima Damaska nakon što su snage režimske 4. Oklopne Divizije pokrenule novu ofanzivu popraćenu žestokim zračnim udarima po pobunjeničkim teritorijama u opkoljenoj Guti.

Tokom režimskog neuspjelog napada, mudžahidi Fejleku-Rahmana koji brane Istočni Damask su uništili i oštetili 3 režimska tenka T-72, 1 samohodni protuzračni top Šilka i 1 oklopni buldožer, prenosi Jobar News.

FOTO: Uništeni režimski tenk T-72

(Vijesti iz Sirije)

Advertisements

Komentariši

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.